Apple може да замени дисплеите на Samsung в iPhone с китайски

Изборът на китайски доставчик би бил изненадващ на фона на търговската война САЩ-Китай

Apple може да замени дисплеите на Samsung в iPhone с китайски

Снимка: БТА

1204 ~ 2 мин. четене
Apple е може да се спре на OLED дисплеите на китайската фирма BOE Technology Group за своите премиум модели iPhone – избор, който би бил изненадващ на фона на търговската война между Вашингтон и Пекин. Ходът обаче е провокиран желанието на американския производител да намали разходите и зависимостта си от Samsung, сочи информация на Nikkei, цитирана от CNBC. 

Според информацията Apple е на финалната права по сертифицирането на екраните на BOE за смартфони. Според двама източници компанията „тества агресивно“ OLED компонентите ѝ. Решението дали да се спре на тях вероятно ще бъде взето до края на годината, казват още те. 

Новите iPhone модели на Apple се очаква да бъдат официално представени на 10 септември. Очакват се три телефона да наследят миналогодишните XR, XS и XS Max, но с имената 11, 11 Pro и 11 Pro Max.

Анализаторите не очакват значителни актуализации в iPhone 11 спрямо предшественика му. Що се отнася до 5G телефон, такъв вероятно няма да се появи преди 2020 г.

Завой към BOE би бил изненадващ в този момент заради задълбочаващата се война между САЩ и Китай на търговския фронт. Вашингтон обяви нови мита за китайски вносни стоки, а предвид че много от продуктите на Apple се сглобяват в азиатската страна, повечето анализатори предвиждаха отдръпване и миграцията от там.

Според неофициални съобщения компанията обмисля да премести част от продукцията си извън Китай. Последните новини от САЩ обаче са за отлагане на митата за декември, което е глътка въздух и нова надежда за разрешаване на търговския спор, преди да се стигне до нова ескалация. 

Apple не е коментирала новината засега. 
Коментари: 0