Apple ще представи iPhone с извит екран

Като дизайн компанията ще се върне към iPhone 4

Apple ще представи iPhone с извит екран
3881 ~ 1 мин. четене

Apple има планове за въвеждане на нов iPhone модел от висок клас през 2017 г. Той ще бъде с извит 5.8-инчов екран, който ще използва AMOLED технология. Като дизайн Apple ще се върне към iPhone 4.

Двете страни на корпуса ще са обвити със стъклени панели, които също ще са извити. Засега не става ясно дали извивката ще е по ръбовете или ще е по целия корпус.

Новината съобщава анализаторът Минг-Чи Куо от компанията KGI, който вече е разкривал предварителните планове на Apple. Според него новият iPhone модел няма да е очакваният iPhone 8, а ще е добавка към програсивно увеличаващата се гама на мобилния телефон на Apple.

Това зависи и от възможностите на производителите на AMOLED екрани да осигурят достатъчно продукция. В опит да го отличи от конкурентите, компанията обмисля използването и на други материали като керамика и пластмаса.

Следващото поколение iPhone ще поддържа безжично зареждане и нови системи за биометрична идентификаця чрез разпознаване на лице и ирис, което вероятно ще се осъществява от предната камера на устройството.

Една от основните цели на новия телефон е да се появи през годината, в която Apple традиционно показва S-модела на iPhone, който не носи много сериозни новости. Така компанията ще има и ново предложение към списъка си с устройства. 

Подкрепи Economic.bg