Apple сменя ключов елемент във всички iPhone-и от 2020 г.

От това сериозно ще пострада японска фирма

Apple сменя ключов елемент във всички iPhone-и от 2020 г.
От пускането на първия iPhone през 2007 г. Apple всяка година представя нов телефон с LCD екран. През последните години премиум моделите на бранда дойдоха със сравнително по-качествените OLED версии. Поради някаква причина обаче, вероятно свързана и с разходи, компанията не се отказва от течнокристалните дисплеи и винаги пуска устройства и с такива. 

През миналата 2018 г. Apple представи iPhone XS и Max с OLED екрани, но за XR бе предвиден добре познатият LCD. 

Тази тенденция изглежда ще се промени от следващата 2020 г., според информация на The Wall Street Journal. Изданието цитира анонимни източници, които казват, че от догодина компанията планира да се откаже от LCD дисплеите за всички iPhone модели. 

Новината е добре дошла за потребителите, но не и за LCD доставчика на Apple – Japan Display, която се финансира предимно от поръчките на американски гигант. WSJ предполага, че фирмата ще бъде продадена на китайски или тайвански инвеститори. Въпреки че Japan Display е застинала в производството на вече отшумяваща технология, предимство за бъдещия купувач ще е тясната връзка на фирмата с Apple. 

През тази година на пазара се очаква да излязат три нови iPhone модела, но според информацията на източниците, сред тях и този път ще има телефон с LCD екран – по всяка вероятност XR. 

Коментари: 0