Аутомотив Клъстер България избра ново ръководство

Президентът Росен Плевнелиев влиза в Управителния съвет на клъстера

Аутомотив Клъстер България избра ново ръководство
Аутомотив Клъстер България проведе Годишно общо събрание, на което бяха избрани нови членове на Управителния съвет. В Управителния съвет на Клъстера бе избран Росен Плевнелиев, президент на Република България (2012-2017).

Сред другите членове са "Магна Пауъртрейн Пловдив" ЕООД, представлявано от управителя Джузепе Вона и от прокуриста Славея Христозова Петева; "Мелексис България" ЕООД, представлявано от прокуриста Силвен Реймонд Бернар Коло; "Фесто" ЕООД, представлявано от управителя си Стефан Давидков Иванов; "Сенсата Технолоджис България" ЕООД, представлявано от управителя си Томи Вер Елст; "Вистерон Електроникс България" ЕООД, представлявано от управителя си Сунил Кумар Билоликар, чрез пълномощник Иван Михайлов Михайлов – председател; "Авто Парк България" ЕАД, представлявано от изпълнителния директор Любомир Огнянов Станиславов - Заместник- председател; "Ърнст и Янг България" ЕООД, представлявано от управителя си Диана Георгиева Николаева-Митровска, чрез пълномощника си Милен Райков; "Виена Реал Естейт" ЕАД, представлявано от управителя си Пламен Димитров Митев. 

На събранието бяха приети бюджет и доклад за дейностите за 2016 и 2017 година. Беше гласуван също така бюджетът за 2018 и промяна в борда на директорите и беше представен екшън план за 2018 г. Той включва провеждането на конференции и роудшоу, чиято цел ще бъде привличането на производител на автомобили, който да изгради цялостно производство в страната, като се възползва от българските производители на автомобилни компоненти. 

Аутомотив Клъстер България представлява интересите на водещия в икономиката ни индустриален бранш – този на автомобилната индустрия. Клъстерът обединява голяма част от над стоте големи компании в страната, които произвеждат компоненти за почти всеки бранд от международната автомобилна индустрия. По-голямата част от тях са първо, второ и трето ниво доставчици, като в държавата има и един производител със завод за сглобяване. В индустрията има над 37 000 заети. Приходите, генерирани от компаниите в този сегмент за 2016 г., възлизат на 2,5 млрд. евро и съставляват над 4% от БВП на страната.
Коментари: 0