\"Аз съм казал - ще си отида от политиката, когато \"Хемус\" е готова\"

Бойко Борисов, министър-председател на Република България

Цитат на деня:

\

Снимка: Economic.bg

"Аз съм казал - ще си отида от политиката, когато "Хемус" е готова. А тя се строи изключително активно". Това припомни премиерът Бойко Борисов във Варна днес на откриването на център за споделени услуги.

"Хемус" ще я има. Варна е градът с най-голяма перспектива в следващите пет години, заради младите хора, инфраструктурата, локацията", обобщи Борисов. Премиерът обърна внимание на тукашните учители и студенти, че квалификацията е изключително важна.

"Това, което имаме като археология, инфаструктура, образование, прави изключително впечатление", похвали се Борисов и се върна към вчерашната си обиколка из археологическия обект край Провадия. "В Провадия солниците са на 6700 г., но светът не го знае. Стената на Провадия е на 6000 години, в сравнение с нея Китайската стена е един млад строеж!", възкликна министър-председателят.

"Правите ли разлика между нашите инвестиции и тези, които правеха молове", запита Борисов, като вметна, че магазини трябва да има все пак, за да пазаруваме. 

"Неслучайно нашата икономика държи няколко години ръст над 3,5%", добави министър-председателят и посочи, че рейтинговите агенции постоянно ни вдигат рейтинга. Премиерът изтъкна пред чужденците и високите постове на българи по света, като изброи Кристалина Георгиева, Мария Габриел и кмета на Габрово. И завърши с любимата фраза, че когато фактите говорят, другото е мълчание.
Коментари: 0