bTV се разграничи от действията на Росен Петров

Телевизията тълкува случилото се като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели

132 ~ 1 мин. четене

bTV се разграничи от действията на водещия на "Нека говорят" Росен Петров, който реши да влезе в политиката директно в ефир като част от партията на Николай Бареков - "България без цензура".

bTV Media Group се дистанцира от поведението на Росен Петров, водещ на предаването „Нека говорят" на 9 февруари 2014 г., в което той, без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията, изчете публично декларация за решението си да влезе в политическия живот. Това се казва в официалната позиция на bTV, публикувано на сайта на телевизията.

bTV тълкува случилото се, като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията. Действията на Росен Петров в ефира на bTV в предаването на 9 февруари 2014 г. са изненадващи за ръководството на телевизията, допълват от bTV.

Предстои медията и компанията продуцент „Дрийм Тийм Прадакшънс" АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като bTV ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали.

По отношение на публицистичните си предавания bTV винаги е следвала принципите на безпристрастност и надпартийност. Обективната журналистика е тази, която ще продължи да присъства в ефира на bTV и в бъдеще, завършва позицията.

Подкрепи Economic.bg