Българите ще отделят по 225 лв. за коледни подаръци

Най-важният критерий при избор на стоки продължава да бъде цената

Българите ще отделят по 225 лв. за коледни подаръци
3782 ~ 1 мин. четене

Общата сума, която ще отделят българите за коледни подаръци тази година е приблизително 225 лева, това показва проучване на българска платформа за сравнение на цени и продукти Pazaruvaj.com. Анкетираните потребители тази година планират да купят подаръци средно за 5-6 души, като повечето са за тесния семеен кръг и за тях ще бъдат отделени и най-много средства. Средно трима близки членове на семейството ще получат подаръци, които ще са на обща стойност 150 лв. Значително по-малка сума ще бъде отделена за приятели и познати – по 25 лв. на човек.

За поредна година интернет потребителите ще се насочат към класически подаръци при пазаруването по време на коледните празници. Основният избор пада върху стоки като облекло, продукти за грижи за красотата, козметика или играчки. 

Българите ще заложат и на продукти като забавна електроника и други електронни стоки. Преди да направят покупка потребителите правят своя избор между офертите на онлайн магазините. Най-важният критерий продължава да бъде цената, но все по-важна роля имат и първите впечатления от стоката, както и опитът, свързан с надеждността на избрания онлайн магазин.

Освен това при определянето на мястото на онлайн пазаруването, важна роля играят и много критерии, свързани с качеството и удобството -  например продуктовата гама, запознаването с написаните за продуктите отзиви на купувачи, резултатите в сайтовете за сравнение на цени, а също дали в момента на поръчката продуктът е на склад.

Подкрепи Economic.bg