Българка отличена със Златен знак за заслуги към Република Австрия

Мирена Колева е първата българска дама от бизнеса, която ще получи най-високото отличие

Българка отличена със Златен знак за заслуги към Република Австрия
1560 ~ 2 мин. четене

Златен знак за заслуги, присъждан от Президента на Република Австрия, ще бъде връчен  утре на г-жа Мирена Колева в посолството на Австрия в България. Орденът ще бъде връчен лично от Австрийския посланик в България г-н Роланд Хаузер. 

Златният знак за заслуги има дълга история и престижна традиция. Приет от федералния закон на Австрия на 2 април 1952 г., до днес той се счита за едно от най-важните отличия за особени заслуги в различни области на стърудничество и принос за развитието на Австрия.

Г-жа Колева е управител на ексклузивното представителство на WIFI International Network в България – WIFI България е обучителната организация към Стопанската камара на Австрия, осъществяваща връзка между бизнеса и образованието и най-големият обучителен и тренировъчен институт в Европа. Над 360 000 участници годишно посещават отворените курсове на WIFI. Мирена Колева е и собственик и управител на българския клон на една от най-успешните австрийски компании за консултиране и подбор на персонал Dr. Pendl & Dr. Piswanger (P&P) с 90 офиса.

Мирена Колева получава високото отличие за заслуги в областта на икономиката и бизнеса. Г-жа Колева съпътства и подкрепя голяма част от австрийски инвестиционни проекти от самото им начало, като така спомага за успешния им старт и устойчиво развитие в страната. Именно тези нейни заслуги са причина за присъждането на високото отличие, което се дава едва след детайлно проучване на дейността и приноса в продължение на цяла една година.

Златният знак за заслуги е признание както за дейността на г-жа Мирена Колева в осъществяване на връзки между австрийския и българския бизнес, така и за цялостния инвестиционен климат в България и е ясна индикация, че в Европа се оценява потенциалът на страната ни като равностоен партньор спрямо останалите държави.

Коментари: 0