Сняг изненада южните части на Мароко (снимки и видео)

Пътищата са напълно блокирани

Сняг изненада южните части на Мароко (снимки и видео)
1620 ~ 1 мин. четене
След няколко десетилетия на изключително сухо време, жителите на южните части на Мароко най-сетне се събудиха тази сутрин на необичаен снеговалеж, който понастоящем е засегнал Варзазат, Тарудан и дори Загора, които не са преживявали снеговалеж в продължение на петдесет години.

Няколко снимки и видеоклипове са публикувани в социалните мрежи, показващи градовете, покрити с дебела покривка сняг.Въпреки студените температури, много жители излязоха навън, за да се насладят на неочаквания снеговалеж, съобщава Morocco World News.

Ел Хюсеин Йоабд, отговарящ за комуникацията в Националната метеорология, заяви пред медията 360, че снегът е завалял заради масиран студен фронт, идващ от Северна Европа. Той добави, че тези температурни спадове, придружени от дъжд и снеговалеж в някои части на Мароко, се очаква да продължат до следващия четвъртък.

Нова прогноза за времето, публикувана от Националната дирекция по метеорология, предвижда за понеделник температури, вариращи между -4 и 1 °C и максимум от 5 до 9 °C във Варзазат.

Тези тежки снеговалежи направиха пътуването абсолютно невъзможно, тъй като пътищата бяха блокирани. Ще има и забавяне на въздушния трафик.

Клипче в социалните мрежи показва реакцията на жител на Тинзулин, на 15 км от Загора, който се радва на снега.


Коментари: 0