Банковата асоциация избра новото си ръководство

Петър Андронов е преизбран за втори тригодишен мандат като член на УС и като председател на АББ

Банковата асоциация избра новото си ръководство
1320 ~ 1 мин. четене
Общото събрание на Асоциацията на банките в България (АББ) избра новото си ръководство, което в голямата си част запазва членовете от предишния си мандат. Единствената промяна е, че главният изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) Оливер Рьогл влиза в Управителния съвет на Асоциацията, като заема мястото на Светослав Гаврийски.

Петър Андронов, главен изпълнителен директор на „Обединена българска банка“ АД, е преизбран за втори тригодишен мандат като член на УС и като председател на АББ.

Зам.-председател на УС на АББ остава Виолина Маринова, която е председател на УС и главен изпълнителен директор на „Банка ДСК“ ЕАД.

Главният изпълнителен директор на „Банка Пиреос България“ Емил Ангелов също е преизбрани за втори тригодишен мандат като член на УС.

Останалите членове на УС на АББ, които продължават мандатите си, са Левон Хампарцумян - председател на УС и главен изпълнителен директор на „УниКредит Булбанк“ АД, Георги Константинов - член на УС и изпълнителен директор на „Централна кооперативна банка“ АД и Петя Димитрова - председател на УС и главен изпълнителен директор на „Юробанк България” АД.
Подкрепи Economic.bg