Барак Обама: Хилари Клинтън би била отличен президент

Лидерът на САЩ спомена бившия си дипломат No.1 като основен кандидат за Белия дом през 2016 г.

Подкрепа

Барак Обама: Хилари Клинтън би била отличен президент
324 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Хилари Клинтън би била отличен президент, ако реши да се кандидатира за държавен глава през 2016 г. Такава подкрепа демонстрира действащият американски лидер Барак Обама в интервю за телевизия ABC, информира днес BBC News.

През 2008 г. Хилари Клинтън загуби на Обама вътрешнопартийните избори на демократите за кандидат-президент. Очаква се 67-годишната бивша първа дама и първи дипломат на САЩ да се произнесе в началото на 2015 г. дали ще участва в надпреварата за президент отново.

Барак Обама признава, че често общува с Хилари Клинтън, която смята за свой приятел. Той призна, че Демократическата партия на САЩ има и няколко друго достойни претенденти за президентското кресло, но не ги спомена по имена. Клинтътн пък щяла да стане не само „отличен“, но и „силен“ държавен глава.

По думите на президента Обама също така е на мнение, че към 2016 г. американските гласоподаватели „ще искат нещо ново“. Затова признава, че Клинтън с нейния опит на държавен секретар на САЩ сигурно би действала различно и „много от нещата би направила по своя си начин“.

Съпругата на експрезидента на САЩ Бил Клинтън по своя си начин вече започна с „кампанията“, като по време на последните избори за Конгреса се противопостави на републикнаците със свое американско турне с цел подкрепа за демократите.

Подкрепи Economic.bg