Барак Обама: Ще унищожим \"Ислямска държава\"

Заплахата от тероризма е истинска, но ще я преодолеем

Барак Обама: Ще унищожим \
"Терористичната заплаха навлезе в нова фаза. Аз зная , че след толкова много война, много американци се питат дали не сме се сблъскани с раково образувание, за което няма лечение. Заплахата от тероризма е истинска, но ние ще я преодолеем".

 Това заяви американският президент Барак Обама в свое обръщение към нацията. Той се опита да успокои изнервената американска общественост след терористичното нападение в Калифорния миналата седмица.

"Ще унищожим "Ислямска държава", или която и да е друга организация, която се опитва да ни навреди. Има нещо, което Конгресът на САЩ може да направи още сега. Ако Конгресът , както мен смята, че ние участваме във войната против ИДИЛ, той трябва да гласува за разрешение да се продължат военните действия срещу тези терористи", обясни Обама. 

Американският президент Барак Обама призова мюсюлманите да се борят с „екстремистката идеология“ и да бъдат съюзници на Запада в борбата срещу "Ислямска държава".

Междувременно той подчерта, че САЩ не трябва да се въвлича в мащабна война в Сирия и Ирак.

"Точно това иска "Ислямска държава". Това би довело до гибелта на хиляди наши военнослужещи и пресушаването на нашите ресурси", допълни американският държавен глава.

Обама призова технологичните компании да работят заедно с органите на реда в САЩ с цел предотвратяването на използването на социалните мрежи и криптиращите технологии от терористи.
Коментари: 0