Oсновните валутни двойки за 7 декември

Прогнозите са на анализаторите от Адмирал Маркетс

Oсновните валутни двойки за 7 декември

EUR/USD


Евро/долар имаше инерция нагоре миналата седмица, достигайки връх на 1.0980, но закри по-ниско на 1.0873. Очакванията ми са неутрални, но както може да се види на часовата графика, имаме формация възходящ флаг, предполагаща бичи сценарий, особено ако цената успее да пробие над флага и съпротивата 1.0925/50, с цели в района на 1.1050. Като цяло техническите ми изгледи остават неутрални, но колкото по-дълго цената се задържи над 1.0800, аз предпочитам възходящия интрадей сценарий в тази фаза. 

GBP/USD


Паунд/долар беше колеблива през изминалата седмица. Търговските сигнали са неутрални засега. Съпротива за деня имаме около тренд линията и 1.5200, както се вижда на часовата графика, която е добро място за поставянето на продажби с тесни стопове на загубата и цели в района на 1.5000. Непосредствена подкрепа е 1.5080, чийто пробив може да предизвика низходящ натиск с тестване на 1.5000. Основните ми технически изгледи остават неутрални. 

USD/JPY        

Долар/йена имаше още едно нерешително движение миналата седмица. Както се вижда на четиричасовата графика, цената все още е хваната в рейнджа между 123.60 – 122.20. Като цяло аз още предпочитам низходящия сценарий в тази фаза, но се нуждаем от ясен пробив под 122.20 за неговото потвърждение. В посока нагоре, ключова съпротива остава при 123.60, която е добро място за къси позиции с тесни стопове, тъй като ясен пробив и дневно затваряне над това ниво може да предизвикат по-нататъшен възходящ натиск за тестването на 124.50 или по-високо.

USD/CHF

Долар/франк направи силен низходящ моментум през изминалата седмица, след фалшивия пробив над 1.0240, както се вижда на дневната графика. Сигналите са за надолу в близка перспектива за тестването на 0.9850. Най-близката съпротива е при 1.0040. Ясен пробив над нея може да отведе цената в неутрална зона, като посоката ще стане неясна. В посока надолу, ясен пробив и дневно затваряне под 0.9850 може да доведат до бъдещ натиск на мечките за предизвикването на дневната ЕМА 200, локализирана в района на 0.9680.

 

 *Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба на валутни двойки на форекс пазара. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.  

Източник:  Адмирал Маркетс

Предупреждение за риск: Търговията с валути или договори за разлика с маржин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има вероятност да изгубите всички инвестирани средства. Следователно не трябва да инвестиране или да рискувате повече, отколкото сте склонни да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате риска при търговията преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Регистрационният номер на Admiral Markets в Комисията за финансов надзор: FRN 595450

Коментари: 0