Паметникът на Цар Самуил сред най-абсурдните статуи в света

Списъкът е изготвен от американския сайт cracked.com

Паметникът на Цар Самуил сред най-абсурдните статуи в света

Паметникът на Цар Самуил в София се нареди в класация на най-абсурдните статуи в света, изготвена от американският сайт cracked.com. Статията е озаглавена „8 статуи на прочути хора (които изглеждат абсолютно безумно), предаде Нова ТВ.

Осмото място в списъка е за карикатурна конна статуя в Нашвил на генерал от Конфедерацията. На седма позиция е ужасяващ скулптурен портрет на актрисата Люсил Бол в Селорон, Ню Йорк, за чието премахване вече има решение от властите.

Шестото място е за златист бюст на президента Джералд Форд с маймунска физиономия, който плаши децата на остров Макинак, Мичиган. На пето място е класиран българският Цар Самуил с племенен поглед.

„Този български цар може да гледа направо в душите ви. Цар Самуил е бил важен лидер в българската история, разширил империята си в албански, сръбски и гръцки земи. Той бил постоянна заплаха за Византия. Естествено толкова      гаден завоевател, заслужава и също толкова гадна статуя. Но тя би трябвало да демонстрира, че Самуил е имал добро сърце и бил дълбоко загрижен за своите войници. Затова авторът на проекта решил очите му да „излъчват вътрешна светлина“ – буквално, а не образно казано“, гласи коментарът на америкаското издание за родната скулптура.

Четвърти в класацията е чисто голият Том Круз с голям сциентоложки кръст в ръце.

В топ 3 на списъка попадат главата на Стив Джобс, която е поставена не върху тялото му, а върху нещо, от което висят букви и цифри. Тя се намира в централата на Apple в Купертино. Второто място е паметник на руския учен Евгений Микаелис и казахския поет Абай Кунанбаев в Казахстан, изявени като герои от „Властелинът на пръстените“.

Номер едно в класацията е статуята на Роналдо в родния му град в Португалия. 

Коментари: 0