Barclays е похарчила 200 млн. паунда заради Brexit

Банката премести европейската си централа в Дъблин

Barclays е похарчила 200 млн. паунда заради Brexit

Снимка: Barclays

640 ~ 1 мин. четене
Barclays е похарчила между 100 и 200 милиона паунда ($129-258 милиона) за преместване на операции и персонал от Великобритания, за да се подготви за Brexit. Това съобщи председателят на банката за Великобритания Гери Гримстоун.

Международните банки създават дъщерни дружества в целия Европейски съюз, за да гарантират, че ще могат да продължат да обслужват клиенти, ако лондонските им бази загубят право да работят на пазара в ЕС от 29 март, когато е датата, предвидена за напускане на блока.

Barclays премести своята европейска централа и почти 200 милиарда евро активи в Дъблин и миналата година започна да прехвърля между 40 и 50 работни места от инвестиционното си банкиране към Франкфурт от Лондон.

Гримстоун обяви разходите на Barclays, след като заместник-председателят на Bank of America Ан Финюкан каза на банкова конференция в Дъблин, че нейната банка е похарчила 400 милиона долара за подготовката си за Brexit.

Ръководителят на Morgan Stanley за Европа, Близкия Изток и Африка Клеър Уудман отказа да каже колко е похарчила банката за преместването си в Париж и Франкфурт.
Подкрепи Economic.bg