Баретите с акция из цяла София

Спецчастите проверяват ключови обществени обекти

Баретите с акция из цяла София
5558 ~ 1 мин. четене

Спецчасти проверяват ключови обекти в София. Те са забелязани да патрулират в района на Централната автогара и жп гара, както и метростанцията на гарата, предаде БГНЕС.

Служители на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) с автомати преглеждат багажа на някои от пътниците. Паркингите на автобусите и тоалетните на автогарата също са проверени от спецчастите. С обучени кучета се проверяват и метростанциите.


От четвъртък на ключови места в София могат да се видят спецчасти, придружени от полиция.

Такива имаше в столичния кв. „Младост” на спирка на градския транспорт до пазара, както и на метростанция „Европейски съюз”. Спецчастите спират на места с микробуси, придружавани и от полицейски коли.


Според софиянци баретите изглеждат внушително, събирайки погледите на минувачите, тъй като носят и автомати. Граждани са доволни от присъствието им, твърдейки, че се чувстват по-сигурни, съобщава bTV.

Предполага се, че засиленото полицейско присъствие е заради празничните дни.

От МВР още преди 2 дни съобщиха, че с оглед гарантиране сигурността на гражданите през предстоящите празнични и почивни дни, както и във връзка с масовите прояви по повод Националния празник на България засилват полицейското присъствие и въвеждат допълнителни мерки за сигурност в страната.

Обръщаме се към гражданите за разбиране при евентуално създадени неудобства във връзка с прилаганите мерки за сигурност, поясниха от вътрешното ведомство.

Подкрепи Economic.bg