Bayer засече и неутрализира опасна кибератака

Не е установена кражба на данни

Bayer засече и неутрализира опасна кибератака

Снимка: Bayer

408 ~ 1 мин. четене
Най-големият германски производител на лекарства, Bayer, заяви, че е открил и неутрализирал кибератака в своите компютърни мрежи, подчертавайки риска от кражба на данни от индустриалните системи.

Bayer открила заразен софтуер от хакерска група, известна като Winnti, в началото на 2018 г., тайно наблюдавала и анализирала до края на миналия месец, а след това изчистила заплахата от своите системи, съобщиха от компанията.

"Няма данни за кражба на данни", се казва в изявлението, въпреки че говорител на компанията добави, че общите щети все още се оценяват.

Bayer е най-голямата компания в света за земеделски доставки, благодарение на придобиването на Monsanto.

Групата на хакерите от Winnti атакува компютърни системи в немската технологична група ThyssenKrupp през 2016 г., според съобщения в медиите по това време, припомня Ройтерс.

Германия е претърпяла голямо увеличение на броя на инцидентите, свързани със сигурността, които засягат критична инфраструктура, като например електропреносните мрежи и доставчиците на вода, заяви агенцията за киберсигурност в страната през февруари, припомня още агенцията.
Коментари: 0