Кампания ще спасява магаретата на Санторини

Заради тежките товари и туристи

Кампания ще спасява магаретата на Санторини

Снимка: The Donkey Sanctuary

1088 ~ 2 мин. четене
Кампания отправя специален апел към туристите в Санторини - да не използват магарета и мулета, особено за да изкачат 520-те стъпала по пътеката в скалите в град Фира.

Напоследък се съобщава за все повече животни, които страдат от гръбначни наранявания, увреждания и изтощение, след като са били принудени да носят товари, които са твърде тежки за тях и да правят многобройни пътувания в жега от над 30 градуса.

След публично възмущение заради туристите с наднормено тегло, които използват магаретата като таксита, CLIA (Международната асоциация на круизните линии) подкрепи новата кампания на The Donkey Sanctuary за защита на работещите магарета и мулета във ваканционни места.

Кампанията „В техните копита” насърчава пътниците да спрат и да се замислят, преди да се качат на магаре или муле и да преценят дали ги третират добре.

Това включва проверка дали животите имат достъп до прясна вода и подслон от слънцето. The Donkey Sanctuary също така съветва животните да не носят товари от повече от 100 кг, независимо дали багаж или хора.

Благотворителността обаче трябва да балансира благосъстоянието на животните с опазването на поминъка на местните жители, които печелят парите си от отдаването като таксита на магарета и мулета, третирайки с респект тази част от традиционната гръцка култура.

Круизните туристи ще видят видеоклипа „В техните копита”, който дава съвети как да бъдете отговорен турист, когато става въпрос за ползването на магаре-такси. Видеото ще се излъчва на борда на всички кораби на компаниите, членове на CLIA, които се отправят към Европа. На борда на лайнерите, акостиращи в Санторини, ще има и информационни брошури за кампанията.

През август 2018 г. кметът на Санторини Анастасиос-Николаос Зорзос пое ангажименти за подобряване третирането на магаретата-таксита, включително подобряване на достъпа до вода и сянка, особено в основния туристически район Фира.
Коментари: 0