Бекер се опитва да избегне съд с дипломатически имунитет

По-рано тенис звездата бе обявен в несъстоятелност заради големи задължения

Бекер се опитва да избегне съд с дипломатически имунитет

Бекер с президента на ЦАР Фостен-Аршанж Туадера

Снимка: БТА

Бившият шампион по тенис Борис Бекер се позова на дипломатически имунитет срещу опитите да бъде осъден.

Трикратният носител на титлата от "Уимбълдън" твърди, че назначаването му за дипломат от Централноафриканската република (ЦАР) му дава защита срещу каквито и да било искове.

Бекер обяви банкрут през 2017 г. заради задължения към частната банка Arbuthnot Latham. Сега той е преследван от правосъдието за "допълнителни активи".

Централно-африканската република е една от най-бедните страни в света. Тя направи Бекер свое аташе за спорта и културата към ЕС през април 2018 г., припомня Би Би Си.

Защитата на Бекер казва пред Върховния съд на Великобритания: "Това означава, че той не може да бъде подложен на съдебен процес в съдилищата на която и да е страна, докато остава признат дипломатически агент".

Бившият шампион по тенис заяви, че производството е "неоправдано и несправедливо" и че обявяването му в несъстоятелност "е нанесло цяла купчина на щети".

Той допълни, че настоява за дипломатически имунитет, за да "спре този фарс". 

Бекер казва още: "Изключително се гордея с назначаването си от Централноафриканската република ... спортът е невероятно важен в Африка и бързо се превръща в универсален език"."
Коментари: 0