Белгия завежда дело срещу Google заради сателитни снимки

От тях се виждат стратегически обекти на военновъздушните сили на страната

Белгия завежда дело срещу Google заради сателитни снимки

Снимка: Pixabay

860 ~ 1 мин. четене

Белгийското министерство на отбраната ще подаде жалба срещу интернет гиганта Google заради това, че американската компания отказва да замъгли сателитните снимки на "чувствителните обекти на белгийската армия”. Става въпрос за изображенията в сайтовете Google Maps и Google Earth.

Съответното искане е изпратено до Google, като по-рано по подобен въпрос към компанията се обърна към Франция. "След като установихме, че това не е било направено, то ще подадем съдебно дело срещу Google", се казва в публикацията на говорител на официалното министерство.

Обяснява се, че в момента на сателитните изображения, налични в Google Карти, се виждат изображения на такива обекти като военната база "Клайн Брьогел", базата на "Военновъздушните сили" във Флорен, атомната електроцентрала, кризисният център и съоръженията за съхранение на петрол в пристанището на Антверпен.

Google обикновено има практиката да анонимизира регистрационни номера на автомобили и хора на улицата, дори и номерата на къщите могат да бъдат замъглени при поискване.

Подкрепи Economic.bg