Бернар Арно вече е петият най-богат човек в света

Той изпревари Марк Зукърбърг след представянето на отлични резултати на LVMH

Бернар Арно вече е петият най-богат човек в света

Снимка: Wikipedia

3581 ~ 1 мин. четене
LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, водеща световна компания за луксозни продукти, обяви рекордни продажби миналия четвъртък в размер 42,6 милиарда евро през 2017 г. Това е с 13% повече в сравнение с предходната година, тъй като всички дивизии се развиват силно. Нетната печалба е нараснала с 29%.

Новините изпратиха акциите на LVMH с 5% нагоре в петък.

Най-големият печеливш от това е дългогодишният председател и главен изпълнителен директор на LVMH Бернар Арно, който притежава повече от 5% от акциите на LVMH. Неговото състояние е скочило с 3,5 млрд. долара само за няколко часа и е достигнало 77,9 млрд. долара в петък. Така той вече е петият най-богат човек на планетата, от номер 11 на миналия март, когато бе публикувана последната годишна класация на световните милиардери на Forbes, съобщава изданието.

От тогава състоянието на Арно се е покачило с повече от 36 милиарда долара, което му помага да се премести пред Майкъл Блумбърг, Чарлс и Дейвид Кох, Лари Елисън и Карлос Слим. Днес той изпревари и основателя на Facebook Марк Зукърбърг.

През април м.г. фамилията Арно обяви сделка от 12 млрд. евро по придобиването на Christian Dior, която е поредният моден бранд в богатото портфолио на LVMH. В него влизат около 70 марки, сред които Dom Perignon, Bulgari, Louis Vuitton, Sephora и Tag Heuer
Коментари: 0