Без фериботи в Гърция по празничните дни

Моряците ще стачкуват от 22 до 24 септември

Без фериботи в Гърция по празничните дни

Неприятности с придвижването очакват българите, които са планирали пътувания в Гърция за предстоящите 4 празнични дни от 22 до 25 септември у нас. 

Фериботите в южната ни съседка няма да се движат от 6.00 часа на 22 септември до 6.00 часа на 24 септември. Причината е 48-часова стачка, обявена от Съюза на моряците, съобщава вестник „Катимерини”.

Фериботните фирми предлагат промяна на датите на пътуване, а туристическите агенции заменят закупените вече туристически пакети с почивка на други места в страната.

В изявление на синдиката на моряците и пристанищните работници се съобщава, че причината за протестите е неспазване на трудовото законодателство от страна на работодателите – неизплащане на извънреден труд, закъсняване на заплатите и наемане на работници без осигуровки. Протестите са свързани и с приватизацията на гръцки пристанища.

Очаква се хиляди българи да пътуват към Гърция в дългите празнични дни. Тези, които планират пътуване с ферибот, да потърсят предварително алтернативи, съветват властите.

В предходните 4 почивни дни в началото на септември стотици хиляди българи избраха за почивка южната ни съседка. Вероятно е ситуацията с натоварено движение по пътните артерии и граничните пунктове да се повтори и през предстоящите почивни дни, а липсата на фериботи да създаде допълнително напрежение.

Коментари: 0