Бил Гейтс не е марсиански човек като Илон Мъск

Бил Гейтс не е марсиански човек като Илон Мъск

За разлика от изпълнителните директори на Amazon и Tesla – Джеф Безос и Илон Мъск, Бил Гейтс не е особено заинтригуван от извеждането на хора в космоса. Според основателя на Microsoft е по-важно да се фокусираме върху проблемите с климата тук на Земята.

Той определи ролята на Илон Мъск и начинанието му с Tesla като „един от най-големите приноси за климатичните изменения, който някой някога е правил“.

Знаете ли, подценяването на Илон не е добра идея“, каза Бил Гейтс в подкаста Sway.

Продължавайки темата за проектите на Мъск, основателят на Microsoft стигна и до мечтата на визионера за Марс. Самият Гейтс обаче не определя себе си като „човек на Марс“ и не смята, че „ракетите са решението“.

Коментиратите на милиардера филантроп идват по повод нашумялата му нова книга „Как да избегнем климатични бедствия“. В интервюто си за Sway той акцентира върху необходимостта от предприемане на действия тук, на Земята.

Той каза, че компании като Tesla вършат чудесна работа по „лесни неща, като леки автомобили“, но че трябва да се справим с други индустрии, за да допринесем действително за разрешаването на проблема с климатичните промени.

„По принцип не правим достатъчно за тежките неща: стомана, цимент, месо“, каза той. „А за съжаление нещата, за които хората мислят – електричеството, леките автомобили – са една трета от проблема.“

Гейтс каза още, че предпочита да похарчи пари за ваксини срещу морбили, отколкото да пътува в космоса с ракета.

Коментари: 0