Бил Гейтс предложи още по-високи данъци за богатите

Според него това е единственият начин американското правителството да подобри образованието и здравеопазването

Бил Гейтс предложи още по-високи данъци за богатите

Снимка: БТА

2432 ~ 1 мин. четене
Макар в САЩ данъчното облагане да е прогресивно и колкото повече печели човек, толкова по-висок данък плаща, нарастването на налога не е достатъчно бързо. Това е мнението на милиардера Бил Гейтс.

„Няма съмнение, че за това, което искаме да направи правителството за подобряване на образованието и здравеопазването, трябва да се събират по-високи данъци. И няма съмнение, че с увеличаване на данъците за богатите можем да получим повечето от тези нужни допълнителни средства”, каза съоснователят на Microsoft по време на реч пред гимназисти в Ню Йорк миналата седмица, цитиран от CNBC.

Гейтс отдавна е поддръжник на идеята, че богатите хора в САЩ трябва да плащат още по-високи данъци. „Трябва да плащам по-високи данъци. Платих повече данъци, отколкото всеки друг, над 10 млрд. долара, но правителството трябва да изиска хората в моето положение да плащат значително по-високи налози”, заяви миналата година той в интервю за CNN. Милиардерът също така е на мнение, че компаниите в бъдеще трябва да плащат данъци и за роботите, които „работят за тях”, като тези средства да компенсират съкратените заради машините хора.
Подкрепи Economic.bg