Билборд кампания ни призовава „Карай си спокойно“

Вече са поставени 12 билборда по магистрала "Тракия"

Билборд кампания ни призовава „Карай си спокойно“

„Карай си спокойно“ е новата билборд кампания на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. Тя е насочена към младите хора и особено към младите водачи, обясни на пресконференция днес председателя на асоциацията Владимир Тодоров. Идеята е, чрез забавен елемент и атрактивна визия да се привлече вниманието на специфичната аудитория.

Към момента са поставени 12 билборда на магистрала „Тракия“, като предстои да се монтират още 13. Според асоциацията сега е моментът за подобна инициатива, тъй като е налице усилен трафик към морето. Те ще останат там до 15 септември.
„Ние сме правили доста кампании, но тази е по-различна. Тя е насочена към младите хора. Те са важен акцент за нас, защото според нас те получават книжки не достатъчно добре обучени. Като добавим и типичните характеристики на младостта – нетърпение, експресивност, бунтарство- се получава един много опасен коктейл, който е опасен на пътя и често води до трагични инциденти“, обясни Тодоров.
Председателят на асоциацията даде пример с това, че ако се движим със 140 км по магистралата от София до Бургас, а не със 120 км, ще стигнем с 26 мин. по-рано. „Не си струва да жертваме живота си за 26 мин.“, коментира Владимир Тодоров. Той акцентира върху това, че през тази година броят на загиналите при ПТП са 359, което е с 40 души по-малко за същия период през миналата година. 
Инициативата е подкрепена и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 
„Настоящата инициатива е своеобразно продължение на Световната кампания за пътна безопасност под егидата на Младежката организация към ООН за пътна безопасност /YOURS - Youth for Road Safety/, която БАЗК заедно с Министерството на регионалното развитие проведе успешно през 2014 г. в България“, обясни председателят на асоциацията.
Коментари: 0