Bitcoin се срина до 10-месечно дъно заради решението на Тръмп

Цената на криптовалутата се сви с 25% за денонощие

Bitcoin се срина до 10-месечно дъно заради решението на Тръмп
6164 ~ 1 мин. четене
Bitcoin не остана незасегнат от поредната серия разпродажби на традиционните пазари в четвъртък. Цената на най-популярната криптовалута се понижи до 5 678 долара – най-ниското ниво от май 2019 г. – по-рано тази сутрин. 

Това представлява спад от 25% за 24 часа, според индекса на bitcoin цените на CoinDesk. Въпреки това, също толкова бързо, цените се възстановиха до над 6 550 долара. Към момента един брой се търгува за около 6000 долара, сочи справка на Economic.bg.


Сривът дойде на фона на пониженията при основните европейски индекси на пазара на акции, като германския DAX, френския CAC и британския FTSE 100. Междувременно фючърсите на S&P 500 намаляват над 4.5%, а японският Nikkei също загуби 4.5%. 

Нежеланието за рискове, започнало преди две седмици, се влоши по време на азиатската търговия, след като президентът на САЩ Донал Тръмп обяви 30-дневна забрана за пътуване от по-голямата част от Европа. Той не успя да отговори и на очакванията на инвеститорите за допълнителни фискални стимулиращи мерки за противодействие на коронавирусната епидемия.

Докато акциите и bitcoin намаляват, златото – класическо убежище в кризисни моменти – се бори за печалби. В момента благородният метал се търгува до голяма степен без промяна, при 1642 долара за унция. 

Коментари: 0