Близнаците Уинкълвос загубили близо $1 милиард от срива на Bitcoin

Те станаха в края на миналата година първите в света bitcoin милиардери

Близнаците Уинкълвос загубили близо $1 милиард от срива на Bitcoin

Снимка: Bitcoinist

Близнаците Тайлър и Камерън Уинкълвос станаха известни като първите bitcoin милиардери в света. Те управляват фонд за инвестиции в криптовалутата и покрай грандиозния ръст на цената й в края на м.г. двамата направиха първия милиард от bitcoin в света.

Но сега цената на bitcoin е почти наполовина от рекордните над 20 000 долара, достигнати в края на 2017 г. И двамата близнаци, които са най-известни с опита си да придобият контрол над Facebook, след като съдеха Марк Зукърбърг, защото присвоил от тя идеята за социалната мрежа, са загубили 922 млн. долара през последния месец.

С портфейл от приблизително 120 000 bitcoin, Уинкълвос безспорно са повече от всеки друг инвеститор изложени на сериозните колебания на пазара, които в края на краищата се случиха. 
Въпреки това обаче, двамата все още са милиардери, пише "Форчън".

Преди четири години двамата правят инвестиция от 11 млн. долара в bitcoin . Към днешна дата според тях те не са продали нито един и само ги наблюдават как трупат стойност.
По времето, когато  използва част от 65-те милиона долара, спечелени в съдебното дело срещу Facebook, криптовалутата се търгува само на $120. Днес тя е стотина пъти по-скъпа.

Близнаците Уинкълвос обаче имат по-големи планове за bitcoin от това да стоят и да гледат как състоянието в сметката им расте. 

Миналата година те се опитаха да създадат борсово търгуван фонд, обвързан със стойността на bitcoin, но Комисията за ценни книжа и борси в САЩ отхвърли заявлението.
Коментари: 0