BMW представи първия си електрически SUV

Германският производител на луксозни автомобили иска да навлезе бързо на този сегмент, където вече има конкуренция

BMW представи първия си електрически SUV

Снимка: BMW AG

1684 ~ 1 мин. четене

Германският производител на луксозни автомобили BMW AG представи днес електрически автомобил с висока проходимост (SUV), наречен BMW iX. Планът на компанията е да го пусне на пазара в САЩ в началото на 2022 г., за да се конкурира с Tesla Inc и други производители, пише Reuters.

От BMW заявиха, че iX трябва да има пробег от 480 км. Това обаче е по-малко от очаквания рейндж, който може да постигне Tesla Model X Long Range, който се оценява на 594 км. Германската компания заяви, че шофьорите ще могат да добавят допълнителен пробег от 120 км за десет минути в станция за бързо зареждане.

BMW заяви също, че iX ще бъде сравним по размер с BMW X5. Таблото ще представлява широк, извит екран. Моделът трябва да навлезе бързо на развиващия се електрически SUV сегмент, насочен към богатите клиенти.

Model X на Tesla вече има конкуренция от китайския стартъп Nio, а марката Cadillac на General Motors Co наскоро представи среден електрически SUV, наречен Lyriq, който се очаква да излезе на пазара през 2022 г. Mercedes-Benz и Volkswagen AG вече имат електрически премиум модели.

Mustang Mach-E на Ford Motor Co се стреми към част от пазара на ентусиастите, които BMW дефинира преди десетилетия. Ford заяви в понеделник, че възнамерява да добави втори модел, построен върху основите на Mach-E.

Подкрепи Economic.bg