Boeing обяви втора вълна от съкращения

През април компанията съобщи, че ще съкрати 160 000 души

Boeing обяви втора вълна от съкращения

Снимка: Pixabay

1272 ~ 1 мин. четене

Boeing Co обяви, че в компанията предстои следва втора вълна от съкращения заради пандемията от коронавируса и непроменените въздушни пътувания. Съкращенията ще се отнасят за кабинния екипаж на самолетите, както и хората, които са в администрацията на компанията. Това се казва в писмо на главния изпълнителен директор Дейв Калхун до служителите, видяно от Reuters.

„За съжаление съкращенията са трудна, но необходима стъпка, за да се приведем в съответствие с новата реалност, да запазим ликвидността и да се позиционираме пазара така че да сме готови за евентуалното завръщане към растеж“, казва Калхун в бележката. Според него пазарът ще остане доста малък през следващите три години.

Здравната криза, която затрудни производтсвото на самолети и като цяло авиокомпаниите, допълнително усложни ситуацията, в която се намира Boeing, който се опитва да замрази производството на 737 MAX след две фатални катастрофи.

Понастоящем компанията няма поставена ясна цел за това колко служители ще бъдат съкратени и насърчава всички служители, отговарящи на изискванията за доброволно освобождаване от работа, да кандидатстват, се казва още в изявлението на компанията.

През април Boeing обяви, че ще съкрати 160 000 души или около 10% от работната сила на компанията. Според тогавашното обещание това трябва да се случи до края на годината. Подробности за мащабите на втората вълна съкращения ще бъде дадена на служителите на 24 август, се казва в бележката на изпълнителния директор.

 

Подкрепи Economic.bg