Предизборната кампания в САЩ официално стартира

В партийната конференция на Демократическата партия взе участие Мишел Обама, която остро критикува Доналд Тръмп

Предизборната кампания в САЩ официално стартира

Снимка: БТА

Официалното начало на предизборната кампания в САЩ беше даден с началото на Националния конгрес на Демократическата партия на САЩ, на който Джо Байдън официално ще бъде номиниран за кандидат за президент.

Форумът ще продължи четири дни и заради паднемията почти всички събития, включително гласуването за одобрение на кандидатите, ще се проведат онлайн. В първия ден на конференцията подкрепа за Байдън изразиха бившият му съперник в надпреварата за номинацията – Бърни Сандърс и бившата първа дама Мишел Обама.

И двамата защитиха профеционализма и личните качества на Байдън, но остро разкритикуваха модела на управление на настоящия президент Доналд Тръмп.

Тя каза, че Байдън е отговорен човек, който подхожда отговорно към всяко едно свое действие. Бившата първа дама в изявлението си остро критикува настоящия президент Доналд Тръмп. Тя го определи като некомпетентен президент. „Всеки път, когато търсим в Белия дом някакво лидерство, утешение или някакво подобие на стабилност, това, което получаваме е хаос, разделение и пълна липса на емпатия“, твърдо заяви съпругата на президента Барак Обама, предава Reuters.

„Джо Байдън ще сложи край на омразата и разделението, което Тръмп създаде. Той ще спре демонизирането на имигранти, задръстването на бели националисти, расистките свирки на кучета, религиозната фанатичност и грозните нападения срещу жени “, заяви Сандърс.

Изборите за нов президент на Съединените щати ще се проведат на 3 ноември.

Коментари: 0