Богатството на Джеф Безос се увеличи с $6.3 млрд. само за ден

Причината е рекордният скок на акциите на Amazon

Богатството на Джеф Безос се увеличи с $6.3 млрд. само за ден

Снимка: БТА

2387 ~ 1 мин. четене

Състоянието на най-богатият човек в света се увеличи с 6.3 милиарда долара само за един ден, а причината е рекорният скок  на акциите на Amazon, съобщава Forbes. След приключване на търговията на фондовата борса в Ню Йорк стойността на акциите на най-големия онлайн търговец на дребно в света са нараснали с 5.3%, достигайки рекорните 2238 долара за брой.

Така богатството на Безос, който притежава дял от 11.2% в компанията, се увеличи с около 6.3 млрд. долара и достигна 138млрд. долара. Освен това състоянието на бившата му съпруга Макензи Безос, която в резултат на развода си с милиардера, се превърна в една от най-богатите жени в света, също се увеличи с 2.2 млрд. долара – до 44.8 млрд. долара.

Преди няколко седмици за трета поредна година Forbes постави Безос на първо място в класацияра на световните милиардери. Нетното му състояние намалява с 18 млрд. долара спрямо миналата година  според Forbes, отчасти поради развода му с Макензи Безос. Акциите на Amazon се повишиха с 15% миналата година, което спомогна за компенсирането на част от тази загуба.

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс е на второ място в класацията на списанието с богатство от 98 млрд. долара, което е увеличение от 1.5 млрд. долара спрямо година по-рано. Бернар Арно, председател и изпълнителен директор на конгломерата за луксозни стоки LVMH, измести Уорън Бъфет от третото място със 76 млрд. щатски долара състояние. С 67.5 млрд. долара богатството на Бъфет го нарежда на четвъртото място.

Подкрепи Economic.bg