Боил Банов: Гласът от записа е моят

Репликите обаче са манипулирани чрез монтаж, настоява министърът на културата

Боил Банов: Гласът от записа е моят
Гласът е мой, но репликите са манипулирани чрез рязане и монтиране, за да звуча така. Това каза министърът на културата Боил Банов по повод изнесения от депутата от БСП Елена Йончева запис, уличаващ го в това, че опитва да помогне на строителна фирма, вместо да защитава държавния интерес.  

„Защитавал съм държавния интерес от началото до края и не само в този проект, а във всички”, настоя Банов в ефира на bTV. Той каза, че се е наложило да се занимае с Ларгото само заради болестта на тогавашния министър на културата Вежди Рашидов по това време. В онзи период Банов е зам.-министър с ресор театър и сценични изкуства. 

Министърът напомни, че изборът на изпълнител на Ларгото е направен по времето на управлението на Пламен Орешарски. Въпреки това според него „проектът е много качествен и едно бижу на София”.

По повод разпространен втори запис от вчера, в който се твърди, че се чува защитен свидетел, Банов категорично заяви, че това е въпросният Ангел Ангелов, работил до 2016 г. в културното ведомство, а сега в просветното, за който министърът твърди, че го рекетира от години. Според Банов Йончева заблуждава цялото общество и органите на реда. 

Коментари: 0