Бойко Борисов: Да променим Конституцията да има избори на шест месеца ли?

Той напомни, че 50 млн. лв. струва провеждането на избори, а толкова са заделени за коледни надбавки на пенсионерите

Бойко Борисов: Да променим Конституцията да има избори на шест месеца ли?

„През следващите три години и половина трябва много активно и в парламента, и в правителството, да се поддържаме с колегите от патриотичния фронт. Надявам се тези, които са в управлението и тези, които са в парламента, да намират общ език, защото, повтарям, дори и механично преди шест месеца друг, освен нас с патриотите, нямаше как направи правителство“. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на партия ГЕРБ.

Той припомни на всички, които са недоволни от резултата си на последните парламентарни избори и които настояват за предсрочен вот, че провеждането едни избори струва 50 млн. лв. „Ако искат, да променим Конституцията и на шест месеца по 50 млн., за да правим предсрочни избори. И всеки загубил да казва след шест месеца: „Искам пак“, каза Борисов.

„Само преди шест месеца се броихме и то след като ние направихме изключително демократичен жест: „Ето ви след победата на президентските избори, когато сте на вълната, когато сте в еуфорията си, ето ви властта – управлявайте, щом мислите, че ще управлявате по-добре“. Но народът не им го даде – отново ги класира втори, четвърти, пети и т.н.“, припомни премиерът. „Това беше само преди шест месеца, 50 млн. ни струваше на държавата. 50 млн. сега отпусна правителството за коледните надбавки на пенсионерите“, добави той.

Борисов каза, че два пъти е предлагал властта на опозицията, но и двата пъти те не могли да съставят правителство. „Сега точно се сетили за Председателството да искат. Как си го представят физически? Предсрочни избори със служебно правителство без парламент?“, каза премиерът.

„Думите „Лидери на Балканите“ никога не трябва да се ползват заедно, нито кой е най-велик, ако искаме да вървим напред. Това е малко като ние с Валери – почнем ли да спорим кой е най-велик, винаги ще се скараме, затова по-добре заедно да сме, да се натискаме, но да е спокойно и мирно в държавата“, коментира още Борисов.

Коментари: 0