Борисов иска да вдигне доходите с поне 10% догодина

Работодателите вече разбират, че ако не повишават доходите, ще им избягат работниците, добави премиерът

Борисов иска да вдигне доходите с поне 10% догодина
3506 ~ 1 мин. четене

Представители на правителството се надяват на вдигане на заплатите през 2020 г. Това стана ясно по време на X-тият юбилеен конгрес на Конфедерация на труда “Подкрепа”. 

„Очакваме да се увеличат приходите от борбата с контрабандата, така че догодина да можем с още 10% да вдигнем доходите”, каза премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че очаква още приходи да дойдат от борбата с контрабандата на горива, след като днес бе представена система, която ще следи нон стоп процесите в сектора. „Очакваме и тук да се увеличат приходите, за можем догодина с още 10% гарантирано да вдигнем доходите, обясни премиерът. По думите му обаче това може да се случи само, ако има спокойствие и приходните агенции да събират пари, за да може да има какво да се разпределя.

„Имаме шанса и трябва да бъдем разумни и умни да продължим да повишаваме доходите, ръста на икономиката и инвестициите”, обясни той. По думите му ни трябва огромен работен потенциал и самите работодатели вече разбират, че ако не повишават доходите, ще им избягат работниците. 

„При сегашния дефицит на добре подготвени и квалифицирани кадри, вдигането на заплатите е неизбежно и пазарът го изисква”, допълни министърът на финансите Владислав Горанов.

Той добави, че е готов на дебат по всяка политика на правителството, за да се изчистят неразбрани моменти.

Подкрепи Economic.bg