Борисов събира лидерите на \"Обединени патриоти\" в сряда

Тримата ще решават съдбата на коалицията и исканията за оставка на Симеонов

Борисов събира лидерите на \

Снимка: ГЕРБ

Министър-председателят Бойко Борисов свиква коалиционен съвет с тримата си партньори от "Обединени патриоти" рано в сряда сутрин в Министерския съвет преди заседанието на кабинета. Тогава лидерите на ВМРО Красимир Каракачанов, на Атака Волен Сидеров и на НФСБ Валери Симеонов отново ще седнат на една маса, за да решат бъдещето на правителството.

Борисов ги събира заради създалото се напрежение в държавата покрай наглото изказване на Валери Симеонов за майките на деца с увреждания, че били "кресливи жени" , а децата "уж болни". Думите му предизвикаха вълна от нетърпимост и протест, който поиска оставката на вицепремиера. 

Волен Сидеров също обяви, че ПП "Атака" иска свикване на коалиционния съвет, на който да се реши за оставката на симеонов.

Днес стотици хора протестираха в столицата в подкрепа на майките на деца с увреждания с искане за оставката на вицепремиера.

Той обаче заяви преди това в МС, че няма да подаде оставка.

Премиерът Борисов пък, който е в Абу Даби, обяви, че не може да подаде оставка вместо Симеонов и да хвърли страната в хаос, нито да му поиска оставката силово, тъй като това не е позволено според коалиционното споразумение между ГЕРБ и Патриотите.

До момента позиция все още не е заявил лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, като такава официално се очаква утре.

Коментари: 0