Борисов свика кризисен щаб заради проблемите по магистрала „Тракия“

Има достъп до всички граждани в колоната от закъсали автомобили

Борисов свика кризисен щаб заради проблемите по магистрала „Тракия“
Извънредно свиках тази нощ кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас. Това написа министър-председателят в оставка Бойко Борисов в профила си във Facebook.

В щаба участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР Георги Костов, началникът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов, началникът на отбраната Константин Попов и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов.

От думите на Борисов става ясно, че към момента (01:30 ч., събота) има достъп до всички граждани в колоната от закъсали автомобили на пътя Бургас-Айтос, за всички желаещи от тях са осигурени места за настаняване.

Усложнената пътна обстановка вследствие на снеговалежа и силния вятър предизвика множество пътни инциденти в страната в последния работен ден от 2016 г. По данни на ОДМВР – Бургас заради навяванията са катастрофирали около 25 автомобила на АМ "Тракия" в района на Карнобат. Всички екипи са на мястото на верижната катастрофа на магистралата край Карнобат.

Агенция пътна инфраструктура съобщава, че се затваря за движение на всички превозни средства първокласният път I-6 от пътен възел „Петолъчката” до Бургас („Петолъчката” - Карнобат Айтос - Бургас) поради нулева видимост, силен вятър и снегонавявания. 

Коментари: 0