Борисов свиква по спешност Съвета на управляващата коалиция

ГЕРБ и „Патриотите“ ще обсъждат как оттук нататък ще събират кворум, за да работи парламента

Борисов свиква по спешност Съвета на управляващата коалиция
2270 ~ 1 мин. четене
Министър-председателят Бойко Борисов свиква по спешност Съвета на управляващата коалиция. Двете партии в официалната коалиция - ГЕРБ и „Обединените патриоти“, ще обсъждат как оттук нататък ще се осигурява кворумът в пленарна зала, предава БНТ.

Събирането му вероятно ще се окаже проблем, въпреки че чисто механичният сбор между народните представители на двете групи е достатъчен за формиране на мнозинство – 122 души. Почти е невъзможно обаче всички депутати да бъдат в зала.

БСП пък обявиха, че повече няма да влизат в Народното събрание. Не е ясно каква е позицията на ДПС, тъй като вчера Борисов еднолично разпореди депутатите да върнат по-ниския праг на преференцията. А в събота председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви публично, че партията се е съгласила с предложението на ДПС, за да бъде спасен кворума и 44-тото Народно събрание.

В парламента има само още една партия – „Воля“ на Веселин Марешки, която обаче е само с 12 депутати и може да не се окажат достатъчни, особено ако разривът в малката коалиция се задълбочи и някой от партньорите също реши да действа в свой интерес и против управляващото мнозинство.
Подкрепи Economic.bg