Борисов: Все повече българи се връщат

Когато има работа и високи доходи, не мислим за глупости заяви премиерът в Кърджали

Борисов: Все повече българи се връщат

Снимка: Economic.bg

"Все повече българи се връщат, защото в тези високотехнологични паркове трябва да работят и високо подготвени и трудолюбиви хора. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Кърджали по време на посещението си в специализирания завод за производство на каучукови, пластмасови и метални съединения на известни автомобилни марки, предаде Нова тв.

"Това е петият завод, който откриваме в една гола пустош. Най-големият проблем е намирането на работна сила", поясни той. По думите има много работа, но трябва квалификация.

"Когато инвеститорите правят трети и четвърти завод у нас, това е показателно. Присъствах на откриването на 4-тия завод за производството на автомобилни части и научно-изследователски център край Кърджали. Той е най-големият и модерен завод за производство на метални тръби в Европа. Освен в Кърджали, инвеститорите са решили да открият нов завод във Враца с 1000 работни места. Можем да оставим фактите да говорят сами за себе си", написа премиерът в профила си в социалната мрежа Facebook. 

"Когато фактите говорят, можем да оставим другите. Когато има работа, високи и доходи, не мислим за други глупости", коментира Борисов, цитиран от Нова тв. "Тук бяха поляни, сега има завод. Тук има още хора, които си спомнят Възродителния процес", допълни още той.

Министър-председателят каза още, че не са необходими благодарности към правителството, тъй като това му е работата. "Доколкото знам средната заплата е 1500 лв. с 13-та и 14-та заплата", подчерта Борисов.

По време на посещението в Кърджали той бе придружен от председателката на НС Цвета Караянчева, финансовият министър Владислав Горанов, вицепремиерът Томислав Дончев, икономическият министър Емил Караниколов и посланикът на Турция в България Хасан Улусой. 
Коментари: 0