Боян Петров не е във втория височинен лагер

Хеликоптерите не са открили палатката на българина и на трети лагер

Боян Петров не е във втория височинен лагер
9476 ~ 1 мин. четене
Алпинистът Боян Петров не е бил намерен и във втори височинен лагер под връх Шиша Пангма. От хеликоптерите беше видяно, че там има две палатки, но по-късно, когато на мястото стигнаха спасителите по земя, откриха палатките празни.

За БНР Деян Петков от екипа на Петров съобщи, че хеликоптерите не са открили палатката на българина и на трети лагер. „Означава две неща - или е слязъл надолу към Лагер 2, или вятърът я е издухал“, каза Петков.

Петков опроверга появилата се по-рано информация, че хеликоптерите са забелязали подозрителен обект по маршрута. „Нищо не са забелязали. Говорих с пилота, той категорично отрича. Имало е нещо, което са забелязали, върнали са се втори път да го разгледат, но се е оказало скала. На борда на хеликоптера има много опитен алпинист, който знае къде да гледа и какво“, каза той.

В мащабната спасителна операция в Хималаите участват над 100 китайски спасители, шерпи, алпинисти, както и два непалски хеликоптера. В момента хеликоптерите са в Катманду. При облитането са направени снимки, на които ще бъде направен обстоен преглед. Ще бъде обсъден план за утрешния ден. Очаква се утре да излетят отново в търсене на Боян Петров.
Коментари: 0