Братя Домусчиеви даряват PСR лаборатория на болницата в Разград

Собствениците на ПФК „Лудогорец“ и „Биовет“ ще подкрепят лечебното заведение в предстоящата борба с COVID-19

Братя Домусчиеви даряват PСR лаборатория на болницата в Разград

Снимка: Хювефарма

4952 ~ 2 мин. четене

Собствениците на фармацевтичната компания „Хювефарма“ Кирил и Георги Домусчиеви ще направят огромно дарение за МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград. Целта е да се подпомогне местното здравно заведение в подготовката му за борбата с COVID-19, съобщават на сайта на футболния клуб „Лудогорец“.

Бизнесмените ще дарят 250 000 лв за закупуването на PСR лаборатория за диагностициране на  болни от коронавирус, както и друга животоспасяваща апаратура. 

Допълнително ще бъдат закупени 1000 теста, които се очаква да пристигнат скоро. Като част от дарението са дигитални дистанционни термометри, 2000 броя специални защитни маски, 500 броя защитни облекла за еднократна и 100 броя за многократна употреба в инфекциозна среда, както и 200 броя защитни очила.

Кирил и Георги Домусчиеви са едни от най-големите инвеститори в Разград. Тяхна собственост е фармацевтичният завод „Биовет“ и осемкратният шампион на България ПФК „Лудогорец“. Жестът към болницата в Разград е част от дългосрочната им политика за социална ангажираност в района, където освен че дават препитание на над 1000 семейства, в последните десет години са инвестирали над 200 милиона лева в развитието на „Биовет“ и  десетки милиони евро в стадион „Хювефарма арена“ и ПФК „Лудогорец“.  Те подпомагат активно ученическия спорт в града и леката атлетика, както и десетки други инициативи от културния живот в Разград.

Кирил Домусчиев, който успешно пребори коронавируса, вече дари огромно количество тестове и медикаменти за борба с пандемията. 

Ръководствата на „Биовет“ и ПФК „Лудогорец“ се присъединяват към неговия призив да не се страхуваме от коронавируса, а да обединим усилия в борбата с последствията от него, както и да спазваме всички препоръки на здравните власти в България.

Нека всеки, който има възможност, да помогне на лекарите в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград, за да бъдат те готови да помогнат на нуждаещите се в случай, че коронавирусът стигне до града, призовават от клуба.

Коментари: 0