Британците започнаха да търсят все по-големи жилища

Цените на имотите са на рекордни нива от 2016 г. насам

Британците започнаха да търсят все по-големи жилища

Снимка: Unsplash

Жилищният пазар във Великобритания е все по-жив, след като се засили интересът и търсенето на по-големи имоти в страната заради пандемията. Вследствие на засиления интерес обаче и цените започнаха да нарастват.

Увеличение от 5% на годишна база през този месец е отчетено в цените на имотите във Великобритания. Това е най-силният скок от септември 2016 г., показват данни на специализирания сайт Rightmove в понеделник. Най-голямо увеличение се наблюдава в региони извън Лондон като Йоркшир, Мидландс и Шотландия. В сравнение с месец август цените на имотите са се увеличили с 0.2% средно до 319 996 лири (415 000 долара).

Коронакризата, която принуди британците да останат по домовете си, предизвика сериозен интерес към по-големите и отдалечени от големия град жилища.

Има сериозна потребност от допълнително пространство, което да се използва за офис. В началото на годината четвъртата спалня в жилищата, които се продават беше лукс, сега тя се превръща в задължителна, каза Тим Банистър, директор на Rightmove, цитиран от Bloomberg.

Коментари: 0