Бруно Рош става мениджър на Veolia за България

Той ще съвместява новата позиция със заеманата досега - изпълнителен директор на „Софийска вода“

Бруно Рош става мениджър на Veolia за България

Снимка: Икономика

От 1 юли 2015 година Бруно Рош ще заеме длъжността мениджър на Veolia за България. Той ще съвместява новата позиция заедно със заеманата досега - изпълнителен директор на „Софийска вода“. Френската компания за комунални услуги Veolia е мажоритарен акционер в „Софийска вода” АД.

В ролята си на мениджър наVeolia за България, Бруно Рош става представител на френската компания за страната. Той ще представлява България в Изпълнителния съвет на компанията за Централна и Източна Европа. Veolia работи по целия свят, като основната мисия на компанията е да помага на градове и индустрии да управляват и оптимизират ресурсите, с които разполагат, предлагайки решения свързани с водоснабдяване, енергия и отпадъци.

Отговорностите на новата позиция на г-н Рош включват дейностите именно в изброените три сфери на дейност.

„Изключително се вълнувам от предизвикателството да представям България в  Изпълнителния съвет на компанията за Централна и Източна Европа на Veolia. По този начин ще можем да интегрираме и в България успешни и модерни европейски практики, които са доказали своята ефективност по света. А това е от полза за всички потребители на услугите на „Софийска вода“, така Бруно Рош коментира новата си длъжност.

Сред целите, които Бруно Рош си поставя при заемането на позицията мениджър на Veolia за България, е използването на модерните технологии за подобряване на работата и качеството на услугите на компанията. Под негово ръководство „Софийска вода“ работи за постоянна двустранна комуникация с гражданите. Една от услугите на компанията, която набира все по-голяма популярност, е използването на електронна, а не хартиена фактура. Всяка модернизация, правена в системите на „Софийска вода“, цели да подобри качеството на предлаганите услуги.

Бруно Рош има над 25 години опит във ВиК сектора. Той заема длъжността изпълнителен директор на „Софийска вода“ през април 2014 година. От 2008 до 2014 година е мениджър на Apa Nova Bucharest“ и отговаря за концесионния договор за водоснабдителни и канализационни системи в столицата на Румъния. През 2010 г. е избран за президент на френската Камара на търговията, промишлеността и селското стопанство в Румъния (CCIFER). От 2003 г. до 2008 г. той е мениджър на „Apa Nova Ploiesti“ и отговаря за концесионния договор за водоснабдителни и канализационни системи на град  Плоещ, Румъния. 
Коментари: 0