БСП освободи Дъбов, Найденов и Узунов

Не е важно какви ще са оставките в ИБ на \"БСП лява България\", важно е кои ще са новите попълнения, коментира Кирил Добрев

БСП освободи Дъбов, Найденов и Узунов
264 ~ 2 мин. четене

Изпълнително бюро на БСП освободи Димитър Дъбов, Ангел Найденов и Евгени Узунов, чиито оставки бяха поискани от членове и организации на партията. Ръководството се събра днес в централата на "Позитано 20" на заседание, за да обсъди исканите промени.

По предложение на лидера Михаил Миков Дъбов и Узунов остават зам.-председатели на Предизборния щаб на БСП, а Ангел Найденов - зам.-председател на ПГ на "БСП лява България".

Остават досегашните зам.-председатели Янаки Стоилов, Георги Пирински и Драгомир Стойнев. Предложен бе и още един - Бойко Великов, който беше депутат от БСП в пет поредни парламента до 2013 г., когато сам отказа да е в листите. Той ще поеме организационните въпроси.

Георги Пирински остава в Изпълнителното бюро, но няма да е зам.-председател. Антон Кутев също остава в партийното ръководство, но само като член. До момента той беше секретар по медийната политика.

Преди заседанието Кутев, чиято оставка също беше поискана от някои редови социалисти, коментира пред журналисти, че председателят на партията има пълно право да сменя всеки от нас и никой няма право да се сърди за това, защото партията наистина е в ситуация, в която трябва вече да се правят спешни и решителни мерки, предаде БГНЕС.

"Не знам дали ще остана в бюрото или не и какво е мнението на председателя, но знам, че от него очакваме решителни действия и той носи отговорността", добави той. "Не е важно какви ще са оставките в ИБ на "БСП лява България", важно е кои ще са новите попълнения", коментира по-рано и Кирил Добрев, който бе един от най-настоятелните, че рокадите са нужни.

По думите му важно е да се видят техните идеи и тяхната визия и се надява да са хора с мисъл, които да изведат БСП от кризата. "Това не е лична битка. Битката е за БСП, защото природата не търпи вакуум", коментира още той, цитиран от "Фокус". Той уточни, че вакуумът е свиване на БСП, а ако БСП бъде свита, то това означава, че се открива свободно пространство вляво или за АБВ или някой нов популист.

Именно по адрес на Добрев, както и Георги Кадиев и Страхил Ангелов, които също остро се обявиха срещу "фараоните" в партията, Дъбов заяви, че това е "бунт на богатите младоци в БСП".
Той директно каза, че тримата са "изключително добре позиционирани в бизнеса".

Подкрепи Economic.bg