БСП видя 2017 г. като различна и интересна за партията

От партията са уточнили мотивите за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов

БСП видя 2017 г. като различна и интересна за партията

Ръководството на парламентарната група на БСП за България изготви отчета си за 2017 г. Социалистите резюмираха изминаващата година като „различна и интересна“ и заявяват, че са удовлетворени от свършената работа.

Корнелия Нинова коментира встъпването на Румен Радев и Илияна Йотова в президентската институция. Тя добави, че прогрес е и увеличаването на депутатите от БСП от 38 на 80 в настоящото правителство.

Статусът на Нинова във Facebook гласи, че между тези събития БСП е отстоявала поетите ангажименти в предизборната кампания. Тя добави, че целият отчет за свършеното ще бъде представен от всеки депутат в избирателния му район в следващите дни. „Пред нас стои новата 2018 г. с редица нерешени проблеми" - отбелязва председателят на БСП.

Днес са обсъдени приоритетите на партията  за следващата сесия на НС. Фокус БСП ще постави върху здравеопазването, бедността и доходите.“ Уточнихме и мотивите за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за корупция, който ще бъде внесен на 17.01.18 г.”, добавя още тя.

Корнелия Нинова, пише още, че европредседателството е важно за България, но то не може да бъде спирачка за борбата с корупцията. Тя заявява, че статията на "Гардиън", в която се посочва, че най-корумпираната държава поема председателството, трябва да притеснява всеки един от политиците, защото става въпрос за образа на България.

„По-притеснени обаче трябва да сме от това, че бедността и корупцията са двете страни на една монета. Няма как да се борим с бедността, ако не се справим с корупцията. Вместо правителството да си затваря очите пред този факт и да призовава шест месеца да си мълчим, за да не се излагаме пред чужденците, по-добре да потърси начин за решаване на тези проблеми и чрез председателството”, категорична е Нинова.  

Коментари: 0