Бунтовниците са унищожили 7 руски самолета в Сирия (обновена)

Това е най-тежката загуба на въоръжение за Русия от началото на въздушната ѝ кампания

Бунтовниците са унищожили 7 руски самолета в Сирия (обновена)

Снимка: БТА

Най-малко седем руски самолета са били унищожени от бунтовнически артилерийски обстрел срещу военновъздушната база Хмеймим в Сирия на 31 декември, пише руският вестник "Комерсант", който се позовава на два източника.

Това е най-тежката загуба на въоръжение за Русия от началото на въздушната ѝ кампания в Сирия през есента на 2015 г. В нападението на радикални ислямисти има над 10 ранени руски военнослужещи, добавя изданието.

Най-малко четири бомбардировача Су-24, два изтребителя Су-35 и един транспортен самолет Ан-72, както и един склад за муниции са били унищожени при обстрела, пише "Комерсант", цитирайки два "военно-дипломатически" източника.

Министерството на отбраната в Москва обаче опроверга информацията в. „Комерсант”. От ведомството уточниха, че на 31 декември заради обстрел с минохвъргачка са загинали единствено двама военнослужещи.

„Съобщението на „Комерсант” за предполагаемото „фактическо унищожаване” на седем руски военни самолета във военновъздушна база Хмеймим – това е фалшива новина. Руската военновъздушна група в Сирия е в бойна готовност и продължава да изпълнява всички поставени задачи напълно”, заявиха от руското Министерство на отбраната.

Коментари: 0