България отпадна от „сигурния“ списък и на Белгия

Всички, които пристигат от страната ни ще бъдат поставяни под карантина

България отпадна от „сигурния“ списък и на Белгия

Снимка: БТА

1672 ~ 1 мин. четене

Белгия е поредната държава, която извади България от списъка си със „сигурни“ дестинации за пътуване. Страната ни вече попада в „оранжевата“ графа заедно с Хърватия, Люксембург и Румъния. Това означава, че пътуването до тези дестинации все още е разрешено, но при завръщането си в Белгия пътниците ще трябва да представят отрицателен PCR тест, в противен случай ще бъдат поставяни под 14-дневна карантина, става ясно от съобщение на външното министерство на страната.

Властите призовават всички, които решат да пътуват до изброените държави в „оранжевата“ зона, към  повишено внимание. Същите правила важат и за Кипър, Дания, Исландия и Ирландия.

Това е поредната държава, която налага ограничения на пристигащите от България заради  увеличаващият се брой на новозаразени с коронавирус у нас. По-рано днес стана ясно, че Австрия забранява всички пътнически полети до България. Унгария също от тази сряда ще налага 14-дневна карантина на всички, пристигащи от страната ни. А в Гърция от утре, 15 юли, пък може да се влиза през ГКПП „Кулата – Промахон“ само срещу отрицателен PCR тест, направен в последните 72 часа.

Подкрепи Economic.bg