Бюджетните Samsung-и вече ще правят селфита при отключване

Промяната обаче не е с цел по-висока сигурност на смартфоните

Бюджетните Samsung-и вече ще правят селфита при отключване

Снимка: Wikimedia

Бюджетните смартфони на Samsung вече ще правят селфита, когато бъдат отключени. Това няма да е в името на сигурността, а за да регулират автоматично яркостта на екрана, пише Sammobile.

Досега един от основните недостатъци на бюджетните смартфони на южнокорейския производител беше, че те нямаха сензор за осветеността наоколо и не можеха да регулират автоматично яркостта. Въпреки че от влизането на Samsung на пазара с „умни” телефони минаха девет години, компанията и до днес отказва да сложи сензор за околната осветеност на евтините си устройства.

Именно за да се запази липсата на сензора и в бъдеще, без обаче бюджетните смартфони да не могат автоматично да променят яркостта на екрана, Samsung залага на селфитата. При отключването на смартфона той вече ще прави снимка с предната си камера, за да „прецени” каква е осветеността наоколо. Изображението няма да се запаметява. Колкото повече снимки прави, толкова повече смартфонът ще „научава” в какви условия на осветеност най-често потребителят го използва и в бъдеще ще започне да регулира яркостта въз основа на „заключенията”, направени от изкуствен интелект.
Коментари: 0