Cargotec отвори глобален Център за бизнес услуги в София

Столицата е предпочетена от финландската компания пред 8 големи европейски града

Cargotec отвори глобален Център за бизнес услуги в София

http://www.economic.bg/img/weditor/button_image.gif

3578 ~ 2 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
„Карготек България“, лидер в сферата на иновативните решения за управление на товари, отбеляза официалното откриване на новия си глобален Център за бизнес услуги в София. Според данните на компанията в момента в българското дружество работят 130 служители и се очаква техният брой да продължи да расте, за да се развива компанията и доставя бизнес услуги на световно ниво в областта на финансите, човешките ресурси, управлението на информация и снабдяването.

“Нашата инвестиция, тук в модерния и дружелюбен офис в сърцето на София, е дългосрочна и с фокус върху непрекъснато усъвършенстване. Планираме да се разрастваме и търсим хора с отношение и поглед към бъдещето, и които се стремят да се развиват дългосрочно в глобална компания, която има амбицията да ръководи посоката на създаване на "по-умни" бизнес услуги“, сподели Мая Миланова, ръководител на центъра за бизнес услуги и управител на „Карготек България". Тя допълни, че приоритетите на Българското председателство са в сила и за компанията, а именно иновации и дигитализация.

Дългосрочните планове на компанията са в разработване на изкуствен интелект и роботика.Изпълнителният вицепрезидент на Cargotec Corporation Микко Пулакка обясни, че финландската компания оперира в повече от 100 държави и има над 11 хил. служители по света. Тя е регистрирана на финландската борса от 2005 г. За 2016 г. компанията е генерирала близо 3.5 евро продажби.

“Бих искал да поздравя екипа в новия център на „Карготек" за официалното начало на едно вълнуващо пътешествие към изграждането на рационализирани общи бизнес услуги за подобряване на ефективността, оптимизацията и прозрачността на процесите в компанията ни. Това ще позволи на водещите ни бизнес области Kalmar, Hiab и MacGregor да освободят време и ресурси и да се съсредоточат върху растежа на бизнеса и иновациите, които правят световната търговия по-бърза, по-интелигентна и по-устойчива", обясни Микко Пулакка.Домакините обясниха, че целта пред компанията на българския пазар е глобалната търговия да стане по-бърза и по-устойчива с едно интелигентно управление на товарите. Мултинационалната компания намира България за конкурентна икономическа среда, където може да установи трайно дейността си. Приоритетите пред компанията от българска страна са да се разшири обслужването не само на финландските товари, но и на товарите в над 40 страни.

Зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов коментира, че новият глобален център е един своеобразен мост между България и Финландия, който гарантира създаване на двустранни икономически отношения.

„Събитието е знаково, защото една глобална компания оцени българския бизнес климат и избра да направи своя бизнес център в България“.Събитието в модерния офис в центъра на София събра Н.Пр. Пайви Блинника – посланик на Финландия, зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов, изпълнителния директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев и други официални гости, за да обясни целите и амбициите на компанията, инвестирала на българския пазар. Домакини на събитието бяха Мая Миланова – управител на „Карготек“ България и Микко Пулакка – изпълнителен вицепрезидент на глобалната компания „Карготек“, а водещ на откриването бе Драго Симеонов.
Коментари: 0