Чешкият зам.-министър на финансите изпратил документите за ЧЕЗ до Борисов

Това уточняват от българската правителствена пресслужба по повод изказването на Андрей Бабиш

Чешкият зам.-министър на финансите изпратил документите за ЧЕЗ до Борисов
1400 ~ 1 мин. четене

Зам.-министърът на финансите в чешкото правителство и член на Надзорния съвет на ЧЕЗ Ондрей Ланда е изпратил по имейл документите за ЧЕЗ до съветник в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов. Това съобщават от пресслужбата на българското правителство по повод изказването на чешкия премиер Андрей Бабиш днес, че той не е пращал доклад за сделката до Борисов.

В съобщението се уточнява, че информацията относно сделката с ЧЕЗ е изпратена веднага след проведения вчера телефонен разговор между премиерите Борисов и Бабиш.

„Информацията, свързана с източниците на финансиране на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България е предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители вчера. Върху нея няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание”, пише в писмото до медиите.

В него пише още, че без да се коментира съдържанието на предоставения материал и тълкуванията му, това е първата официална информация по сделката и тя е предадена на народните представители незабавно след получаването ѝ. 

Коментари: 0