Най-голямата криптоплатформа стъпва на борсата в САЩ

Coinbase обяви, че е получила одобрение за IPO

Най-голямата криптоплатформа стъпва на борсата в САЩ

Снимка: Pixabay

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Американската платформа за търговия на криптовалути Coinbase Global Inc. обяви, че е получила зелена светлина от Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC) за първично публично предлагане (IPO) на акции на борсата, предава Reuters. Компанията планира да се присъедини към индексите на Nasdaq под тикера ‘COIN’ на 14 април.

 

„Coinbase очаква, че нейните обикновени акции от клас А ще започнат да се търгуват на Nasdaq Global Select Market под символа "COIN", се посочва в блога на най-голямата борса за криптовалути в САЩ. Компанията обяви плановете си за публична търговия на акции още в края на февруари, когато редица инвеститори бяха скептични по темата.

Приходите на Coinbase Global през 2020 г. достигат 1.27 млрд. долара, а нетната печалба – 322 млн. долара, става ясно от подадената документация към Комисията за ценни книжа и борси. В отчет от миналия месец Coinbase декларира, че акциите ѝ на частния пазар се търгуват средно на цена от 345.58 долара през първото тримесечие на 2021 г. до 15 март.

Зелената светлина на SEC е добра новина за привържениците на криптовалути. Компанията твърди, че има над 43 милиона потребители, търгуващи с цифрови активи в повече от 100 държави. Преобладаващата криптовалута в портфейлите на клиентите е биткойн, която покачи своята стойност с над 800% през последната една година.

Коментари: 0